söndag 29 januari 2012

Trafikborgarrådet Hamilton och graffiti som konstform


Oppositionsborgarrådet Tomas Rudins målning på p-huset Annas lagliga vägg i Malmö väcker uppmärksamhet och rör upp känslor. Moderata trafikborgarrådet Ulla Hamilton avfärdar det hela som ”pajaserier” och menar att nolltoleransen inte handlar om att förbjuda graffiti: 
Det är sant att Hamilton, liksom sin allianskollega Madeleine Sjöstedt (fp), det senaste året försökt göra en distinktion mellan olaglig och laglig graffiti. Det är dock än så länge oklart vad detta innebär i praktiken. Någon förändring av Stockholms stads klotterpolicy tycks det inte ha lett till – vare sig i utformning eller tillämpning. 

I tidigare utspel har dessutom Hamilton gång på gång och på ett tydligt sätt markerat mot laglig graffiti. Här följer ett axplock saxat ur Moderaternas eget informationsmaterial (samtliga med Hamilton som avsändare).

I oktober 2008 var Hamilton politiskt ansvarig för Nordisk klotterkonferens i Stockholm:

 Pressmeddelande från Ulla Hamilton daterat 24 oktober, 2008

I maj 2009 tog Hamilton initiativ till en protest mot ett lagligt graffitikonstprojekt i Märsta:


Nolltoleransen har hittills till stor del handlat om att försvåra möjligheterna för att lagligt måla och ställa ut graffiti, liksom att diskutera och samarbeta kring graffiti som konstform såväl som samhällsfenomen. Att påstå något annat bör betraktas som politisk historierevisionism. 
Pressmeddelande från moderaterna, på initiativ av Ulla Hamilton 28 maj, 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar